Programa de mà / La Xina A.R.T.

Fotografies de d'Airida Rekstite, Arvydas Zalpys, Benxamín Álvarez, Claus-Dieter Geissler, Josep Patau, Helga Stuber-Nicolas, Hilde Wilms, Jordi Barba, Judith Lesur, Karol Bergeret, MarieFrançoise Prost-Manillier, Lluis Badia, Marc Vilallonga, Marina Tomàs i Xesco Mercé

Un parell d'anys són dues eternitats, en les quals ha sonat molta música, per això us farem un repàs una mica rapidet (allegro ma non troppo) que, això sí, anirà profusament acompanyat d'un recull d'imatges d'aquestes darreres temporades. A La Xina ha fet el seu habitual i atapeït programa d'exposicions amb molts convidats de fora de casa: els alemany Claus-Dieter Geissler i Alfred Mauve van fer trio amb el francès Christophe Masse (Clochard de luxe), van seguir la també germànica Svantje Busshoff (Lauter Löcher), la xilena Constanza jarpa (Factor común) i, finalment, les nostre lioneses favorites Erutti, Fréderique Fleury, Judit Lesur i Marie-Françoise Prost-Manillier (Faire comme si...). I un bon munt més ho va fer, tal com deia la nota de premsa, “una seixantena d'artistes d'una dotzena de països (des de Xile al Japó i des de Noruega a Tanzània), per la 9ª edició del Basar del Xino (L'artista contemporani us desitja...). L'altre basar, el 10è va ser el combatiu “Seny, 1000, un milió” fet pels homes de la casa.

Altres artistes d'aquí, però no vinculats directament al nostre col·lectiu també han mostrat el seu treball al nostre local de l'Hort de la bomba: Mario Herrero y Fernando González (Pintura), Pep Aymerich & Jordi Esteban (El jo i l'altre), Maria Vernet (ELL@S), Angès WO (Ma -espai blanc), Ignasi Rosés (Imaginari XXL-XS) i, el més recent, Roger Balcells (El Jardi del Residu).

També hem tornat a convocar el concurs “Barcelona emergents”, per donar visibilitat a la novíssima creació que es fa a Barcelona. Hem pogut veure-hi a Anna Brucart, Elena Vidal, Mariya Alipieva, Rosana Sánchez, Marta Callen, Julian Chamorro, Irena Visa i, per acabar, a l'artista japonesa Mariko Kumo.

També hi ha passat, com era d'esperar gent de la casa, encara que alguns fos a mode de coda final: José Antonio Troya (No és aquí), Marc Vilallonga (Parlant dins del camp), Xesco Mercé (Barroc'n'roll), Toni Clos (L'Adeu a La Xina i altres cristos) i Benxamín Álvarez (Algo huele mal, yo no quiero ser un artista contemporáneo).

També la música, mcguffin d'aquest darrer número, hi ha tingut cabuda amb les respectives edicions de “La Xina Sona”, així com l'activitat performàtica “Houdini Performance Festival”, l'activitat pedagògica “Xinaxinorri” (feta a L'Hospitalet) i l'activitat gremial i veïnal (“Tallers Oberts”).

A fora de La Xina en Benxamín, en Xesco i en Marc (els quals han fet un munt d'exposicions i o performances a títol individual, fora del nostre espai que ara no hi cabrien en aquest memoràndum) van participar ales darreres dues edicions del certamen d'obra petita que organitza 4barbier a Nîmes (Carrement), també ho van fer a la recreació bruegheliana en homenatge a Claude Gaignebet (La folle Margot). Amb el David Tarancón van anar al Rabenschwarzes Kabinett (Menschen aus Süd-Südwst), de la Kunsthaus de Rehnania-Westfalia, a Colònia. I sense el David han anat a Le transfo de Lyon (Le Micro-Ondes de L'Enfer). Tots plegats (amb obres del Toni i el Jose) van muntar també la instal·lació d'ombres que ja ha voltat mitja Europa al TPK de L'Hospitalet (Ombres invisibles). Una altra sortida l'han fet Benxa i Xesco han anat al Foro de Izab, al bell mig de la capital del regne (Tiempos Salvajes). Els quatre components actuals han participat a la gran exposició organitzada per aquest col·lectiu al Tecla sala (Cafè Europa. La metàfora com a resistència, Solstici 2014), en la qual hi ha participat tots els grups membres de Kanîbal'hopox.

Dos fets importantíssims, referits aquesta xarxa d'espais de creació europea han estat els dos Symposiums celebrats als estius. Primer a França (Claret, Cannes i Lasalle) i desprès a Lituània (a la Galerija Meno Forma de Kaunas). De totes dues us en prometem un ampli article en properes edicions de la revista.

Vídeo de Marc Vilallonga
Vídeo de Judith Lesur
Vídeo de L'HTV
Vídeo de Judith Lesur
 
Exposicions a La Xina A.R.T. més informació
José A. Troya / No és aquí Marc Vilallonga / Parlant dins del camp
Benxamín Álvarez, Toni Clos, Xesco Mercé, David Tarancón i Marc Vilallonga / Seny, mil, un milió (El basar del Xino 8ª edició)
Claus-Dieter Geissler, Alfred Mauve i Christophe Massé / Clochard de luxe Svantje Busshoff / Lauter Löcher

Xesco Mercé / Barroc'n'roll

Constanza Jarpa / Factor común

Anna Brucart i Elena Vidal / Barcelona Emergents 1

Marija Alipieva, Marta Callén, Julián Chamorro i Rosana Sánchez / BB.EE.2

Fernando González i Mario Herrero / Pintura

Pep Aymerich i Jordi Esteban / El Jo i l'Altre

Toni Clos / L'Adeu a La Xina i altres cristos

Erutti, F.Fleury, J.Lesur i M.-F.Prost-Manillier / Faire comme si...
DD.AA. / L'artista contemporani us desitja... (El basar del Xino 9ª edició)
Benxamín Álvarez / Alguna cosa fa pudor, jo no vull ser artista contemporani Maria Vernet / Ell@s
Irena Visa i Mariko Kumo / Barcelona Emergents 2014 Agnès WO / Ma [espai en blanc]
Ignasi Roses / Imaginari XXL-XS Roger Balcells / El jardí del residu
 
Activitats a La Xina A.R.T. més informació
Héctor Marín i Fabriccio Paparello / la Xina Sona '12 La Xina A.R.T. / Xinaxinorri '12
Amics del Manel, Svantje Busshoff i Pep Domènech i Mary Lou / La Xina Sona (edició Primavera)
DD.AA. / Tallers Oberts '13 (Raval) Pep Aymerich, Jordi Esteban i Victoria Cirlot / Activant l'espai sagrat
Xevi Ga Ta, Pepo Domènech, Miguel Àngel Cordero i Eva Pujol / La Xina Sona (edició Tardor)
DD.AA. / Houdini Performance Festival 2014
Clara Wasserman i Quim Ramos i Rosa Serra / La Xina Sona (edició Tardor)
 
Exposicions fora de La Xina A.R.T. més informació
Marc Vilallonga / Rifenyus, rifenyes i rifenyots (Can Ginestà,Sant Just Desvern) Toni Clos i altres / Eros & Bacus (a Bodegues Espeslt,Villajuïga)
Xesco Mercé i altres / Síntesi 2013 (FAD, Barcelona) Benxamín Álvarez / As flores da mel (Museo Comarcal, Fonsagrada)
Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i Marc Vilallonga / Ombres invisibles (TPK, L'Hospitalet de Llobregat)
Xesco Mercé / Diccionari mut (Col·legi d'Aparelladors, Barcelona) Xesco Mercé / Diccionari abreviat (Col·legi d'Aparelladors, Granollers)
Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i altres / Decroissance, Maximum-minimum (La Filature du Pont de fer, Lasalle, França)
B.Álvarez, X.Mercé, D.Tarancón i M.Vilallonga / Menschen aus Süd-Südwest (Ravensschwartz atellier, Kunsthaus Rhenania-Westfalia, Koln, Alemanya)
Xesco Mercé i altres / Collita pròpia (Centre d'Art Can Manyé, Alella) B.Álvarez, X.Mercé, M.Vilallonga i altres / Carrement (4,barbier, Nîmes, França)
Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i Marc Vilallonga / Le Micro-ondes de l'enfer (Le Transfo, Lyon, França)
B.Álvarez, X.Mercé, D.Tarancón, M.Vilallonga i altres / Cafè Europa. La metàfora com a resistència. Solstici 2014 (Tecla Sala, L'Hospitalet de Llobregat)
Benxamín Álvarez i altres / Síntesi 2014 (Ars Santa Mònica, Barcelona) B.Álvarez, X.Mercé i altres / Tiempos salvajes (Foro de IZAB, Madrid)
Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i altres / Menininkas, pieštukas (Galerija Meno Forma, Kaunas, Lituània)
 
Activitats fora de La Xina A.R.T. més informació
TPK i La Xina A.R.T. / La Xinaxinorri '13 (TPKi, L'Hospitalet de Llobregat) Meno Parkas 15, 5orte,Kuns aus einer anderen perspective / Catàlegs
Benxamín Álvarez, XescoMercé i altres / Symposium Kanîbal'hopox 2013 (Palais de Cristal, Claret i Encré et lumiére, Cannes et Clarian, França)
Xesco Mercé/ Exoxesco (Filature du Pont de fer, Lassalle, França) Tresa Gotsens i Xesco Mercé / Passucatamboli (Le Transfo, Lyon, França)
Benxamín Álvarez, Xesco Mercé i altres / Symposium Kanîbal'hopox 2014 (Meno Parkas i Meno Forma de Kaunas i Padabysys, Lituània)
Xesco Mercé / La marinada no és amiga de les performances (Delicadese, El Vilosell)